Duurzaamheid

Het verankeren van duurzaamheid in de onderneming is dé topprioriteit van elk bedrijf dat haar toekomst in de markt wenst te verzekeren. Duurzaam ondernemen heeft namelijk alleen maar voordelen. Het is beter voor de omgeving, kan kostenbesparend zijn, het is goed voor je imago en het werkt onderscheidend. En dit is iets wat je zowel bij leveranciers en klanten aantrekkelijker maakt, maar ook bij potentiële werknemers.

 

Duurzaam ondernemen wordt voor vele bedrijven echter ook een noodzaak vanaf 2024 door CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

M-tech is specialist op vlak van duurzaam ondernemen en voorziet in een volledig aanbod op vlak van de implementatie van duurzaamheidsdoelstellingen in je bedrijf.

sustainability CSRD
sustainability CSRD

Daarom investeer je best in duurzaamheid

Duurzaam ondernemen gaat veel verder dan het milieu, vaak wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook als synoniem gebruikt.

Duurzaam ondernemen houdt in dat je als bedrijf rekening houdt met zowel maatschappij, milieu als winst. Een succesvol bedrijf kan tegenwoordig niet anders, inzetten op duurzaamheid is een must!

De voordelen van duurzaam ondernemen zijn eindeloos: het stimuleert innovatie en opent nieuwe inkomstenbronnen, je bespaart als bedrijf kosten door efficiënt gebruik van hulpbronnen (denk maar aan lagere energiekosten) en het biedt  toegang tot goedkopere financiering. Ook vergroot je als bedrijf je aantrekkingskracht op zowel klanten als leveranciers en potentiële werknemers.

Vanaf het boekjaar 2024 wordt CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) echter ook een verplichting voor grote beursgenoteerde bedrijven. Voor andere grote bedrijven zal deze regelgeving ingaan vanaf 2025. Dit maakt dat je als bedrijf niet anders kan dan inzetten op duurzaamheid en hierover rapporteren.

Zo kan je op ons rekenen

M-tech heeft bijna 25 jaar ervaring op vlak van milieu en omgeving. Onze erkende milieucoördinatoren hebben dus heel wat ervaring en kennis om je te begeleiden in een duurzame bedrijfsvoering met de nadruk op milieu en planeet. We verstrekken advies over het efficiënt gebruik van hulpbronnen, biodiversiteit en waterbeheer.

We vertrekken vanuit een ruime vragenlijst om de huidige situatie in kaart te brengen. In samenwerking met de verschillende stakeholders binnen het bedrijf leggen we vervolgens zeer concrete doelstellingen vast die via een scorecard meetbaar en visueel worden voorgesteld.

Concrete duurzaamheidsacties

Wat kan M-tech concreet voor jouw bedrijf betekenen?

  • Onderzoek naar duurzaam ruimtegebruik, waterverbruik, verwarming en koeling van de gebouwen, energieverbruik en -voorziening en biodiversiteit rondom het project.
  • Advies inzake de levenscyclusanalyse van bouwmaterialen en onderzoek van de duurzaamheid ervan
  • Vergroening van het wagenpark
  • Verduurzamen van de mobiliteit door het in kaart brengen van transportkilometers en de overschakeling naar meer milieuvriendelijk transport
  • Advies met betrekking tot hergebruik/recyclage van bepaalde bouwmaterialen
  • Advies rond de overschakeling van fossiele naar milieuvriendelijke energie (bv. mobiele batterijen, mobiele zonnepanelen,…)
  • Integreren van duurzaamheid in contracten met aannemers, onderaannemers en materiaalleveranciers
  • Advies met betrekking tot het implementeren van de CO2-Prestatieladder

Ondersteuning van A tot Z

Naast duurzaamheidsacties op vlak van milieu en  omgeving, focussen we bij M-tech ook op de andere aspecten van duurzaam ondernemen zoals arbeidsomstandigheden en ethiek. Dit doen we in samenwerking met onze betrouwbare partners. Zo kunnen we jou op vlak van duurzaamheid bijstaan van A tot Z.

Op zoek naar een betrouwbare partner om je te begeleiden op vlak van duurzaamheid?

 

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

[email protected]